Signicat en Twikey worden partners voor het verkrijgen van online machtigingen in België en Nederland

De gezamenlijke service elimineert langzame en papierverslindende processen voor consumenten en bedrijven.

Signicat, het Trusted Digital Identity ™ bedrijf en Twikey, de marktleider in SEPA-mandaten en specialist in het optimaliseren van het betalingsproces voor vaste klanten, werken samen om merchants in staat te stellen om SEPA e-mandaten digitaal te ondertekenen in België en Nederland voor periodieke aankopen. De samenwerking zal kostbare en inefficiente, op papier gebasseerde processen drastisch verminderen.

Een SEPA-mandaat is de volmacht die de consument geeft zodat een merchant zijn betalingen kan incasseren - zowel toekomstige als periodieke- zoals bv voor huur, stroomrekeningen en meer. Het ondertekenen van een SEPA-mandaat door consumenten vereiste tot nu het ondertekenen van papieren formulieren. Via de service van Signicat en Twikey kunnen consumenten nu SEPA e-mandaten digitaal ondertekenen.

twikey photoDe service is gericht op de behoeften van merchants in Nederland en België die een ondertekend contract vereisen in combinatie met een geverifieerde juridische overeenkomst van de bank voor een SEPA-mandaat van particulieren of bedrijven. Gilbert Hageman, projectleider van Friesland Lease en Leasefiets, een innovatief en duurzaam mobiliteitsbedrijf dat deze oplossing gebruikt, zegt: “Met Signicat hebben onze klanten de mogelijkheid om de leasecontracten digitaal te ondertekenen met iDIN, zodat ze niet langer de contracten hoeven uit te printen, te ondertekenen met een pen, te scannen en dan te e-mailen. Door gebruik van iDIN is het een zeer efficiënt proces, waarbij we ook zeker weten dat de juiste persoon heeft getekend.”

Het ondersteunt niet alleen merchants bij het efficiënt beheren en voltooien van hun contracten, waardoor de verkoop toeneemt en de cashflows worden geoptimaliseerd, maar het stelt klanten ook in staat tijd te besparen en betalingen effectief uit te voeren. “Voor Friesland Lease en Leasefiets zorgen Signicat en Twikey ervoor dat we processen voor onze klanten optimaliseren en dat onze klanten geen extra werk hoeven te doen voor het ondertekenen van leasecontracten en het regelen van SEPA-mandaten”, benadrukt Gilbert.

"Ondanks meerdere investeringen in digitale transformatie, vooral rond klantbetrokkenheid, is er nog een lange weg te gaan om de identificatie, authenticatie en het opbouwen van wederzijds vertrouwen tussen consumenten en bedrijven te digitaliseren", zegt Gunnar Nordseth, CEO van Signicat. “Consumenten verwachten meer, en bedrijven moeten de kloof dichten om inkomstenstromen te versnellen. Door met Twikey samen te werken, kunnen we een gestroomlijnde oplossing voor de markt aanbieden waar bedrijven in staat zijn te identificeren met wie ze online te maken hebben, het wederzijdse vertrouwen opbouwen en een e-mandaat krijgen voor lopende betalingen door hun klanten. ”

"We hebben al meer dan 1 miljoen consumenten in België en Nederland die SEPA-mandaten digitaal hebben ondertekend", zei Dominique Adriansens, oprichter van Twikey. "In veel gevallen moeten contracten vooraf worden ondertekend en dat is waar Signicat in beeld komt. Hun toonaangevende expertise op het gebied van digitale identificatie, verificatie en ondertekeningsmethoden in heel Europa is de ideale match voor hulp aan bedrijven op zoek naar meer digitalisering".

Om de voordelen van dit partnerschap onder de aandacht te brengen, zullen Signicat en Twikey gezamenlijk aanwezig zijn op Credit Expo Belgium, een top beurs met vooraanstaande kredietbeheerbedrijven op de Belgische markt met innovatieve producten en diensten op het gebied van elektronische facturering, kredietbeheer en meer.


Twikey

Twikey helpt bedrijven met vaste klanten om het betalingsproces kostenefficiënter en minder tijdrovend te maken. Twikey is marktleider in België en Nederland voor SEPA-mandaten. Twikey helpt ook bij het complexe beheer van betalingsmethoden om 70% tot 97% van de facturen, geleverd aan vaste klanten, binnen twee dagen te ontvangen.
Twikey werd opgericht in april 2013 door experts in e-banking en SEPA-betalingen, en heeft zijn hoofdkantoor in Gent, België en is partner met alle toonaangevende Belgische en Nederlandse banken.

Get in touch

Want to talk to us about what we do, or need some additional information? Don’t hesitate to get in touch.