Milepæl for Signicat: 1 million transaksjoner i løpet av én dag

Signicat gjennomførte mer enn 1m autentiseringer av brukere i løpet av 24 timer 1. juli 2019 – en viktig milepæl.

Mange av Signicats kunder er banker, forsikringsselskaper og andre aktører innen finansnæringen, som bruker Signicat sine tjenester for autentisering av brukere i digitale kanaler. 

I nordiske land er digital identifisering utbredt, og i Norge bruker store deler av befolkningen løsninger som BankID til hverdagslige ting som bank- og forsikringstjenester, offentlige tjenester, og for å legitimere seg i andre digitale tjenester.  Flere og flere foretrekker å bruke mobiltelefon, og derfor satser bedrifter på gode kundeopplevelser når de utvikler mobilapper og andre mobile tjenester. 

I finansnæringen har mange nye aktører valgt en ‘digital first’ strategi, som innebærer at en mobilapp er ikke bare en ny kanal for å gjennomføre transaksjoner, men også en mulighet for mersalg og kryss-salg. For å styrke kundeengasjementet er det derfor viktig å gjøre det så enkelt for brukerne å logge inn og bli gjenkjent slik som en lav terskel for å logge inn. 

“Vi går mot fellesferie og derfor er det mange som bruker mobilapp for å sjekk saldo på bankkonto, kjøpe reiseforsikring, søke om kredittkort eller betale regninger,” forteller Gunnar Nordseth, administrerende direktør i Signicat. “Selskaper som tilbyr gode digitale kundeopplevelser opplever at økt kundeengasjement vises i bunnlinjen, fordi hver eneste innlogging er en salgsmulighet.”

Signicat MobileID er en løsning for autentisering av mobilapp-brukere ved hjelp av fingertrykk-skanning, Apple FaceID ansiktsgjenkjenning eller PIN-kode. Ved bruk av biometri eller PIN-kode kan man autentisere en bruker i under 3 sekunder, samtidig som man møter strenge PSD2 sikkerhetskrav.

Get in touch

Want to talk to us about what we do, or need some additional information? Don’t hesitate to get in touch.