Signicat neemt Nederlandse identityspecialist Connectis over en creëert het meest geavanceerde platform voor digitale identiteiten in Europa

Door de krachten te bundelen met Connectis versnelt de groei van het aandeel van Signicat in de markt voor identiteitsverificatie, die in 2024 een geschatte waarde heeft van $15 miljard.

Trondheim en Rotterdam, 2 april 2020 – Signicat, de Trusted Digital Identity™ company, heeft Connectis overgenomen, specialist in Identity & Access Management en digitale identiteiten. Hierdoor ontstaat het meest uitgebreide platform voor digitale identiteiten in de Europese markt.

Connectis is opgericht in 2008 en heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam. Daarnaast beschikt het bedrijf over een kantoor in Boekarest, Roemenië. Primaire activiteiten van Connectis zijn het leveren van oplossingen voor digitale identiteiten en Identity & Access Management, met name voor organisaties in de publieke sector, de zorg, verzekeringsbranche en financiële dienstverlening.

Connectis ontwikkelt veilige oplossingen voor online identificatie, authenticatie en autorisatie voor meer dan 350 organisaties voor de identificatie van meer dan veertien miljoen klanten. Producten die Connectis levert, zijn onder meer:

  • Connectis Identity Broker: Met verbindingen naar meerdere elektronische identiteiten (eID’s), waaronder eHerkenning, iDIN, DigiD en meer.
  • Connectis Identity & Access Management (CIAM): Een uitgebreide, snelle en gebruiksvriendelijke CIAM-oplossing.
  • We-ID eHerkenningsmiddelen (eID): Een gestandaardiseerd inlogsysteem geleverd binnen een publiek-privaat partnerschap met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De interactie tussen consumenten, bedrijven en instituten wordt steeds digitaler en nadrukkelijker mobile first. Vertrouwen is daarin een groot goed. Transacties winnen aan vertrouwen met maatregelen die fraude tegengaan en voldoen aan geldende regelgeving rond digitale identificatie, verificatie en terugkerende authenticatie. De waarde van de markt voor identiteitsverificatie wordt voor 2024 geschat op 15 miljard dollar (Goode Intelligence, 2019).

De gezamenlijke expertise van Signicat en Connectis resulteert in een sterke combinatie die de branche voor digitale identiteit in Europa zal stimuleren en verder vormen. De wortels van Signicat in de Nordics en de sterke positie van Connectis in de Benelux, vooral in de sectoren overheid en zorg, zijn van groot belang voor de ontwikkeling van oplossingen voor de meest complexe vraagstukken rond digitale identiteiten. Signicat en Connectis helpen organisaties bij het stroomlijnen van hun onlineactiviteiten, terwijl risico’s verkleind worden en compliancy met vele reguleringen zoals AVG, KYC en AML eenvoudiger wordt. Gezamenlijk bieden Signicat en Connectis de meest uitgebreide oplossing voor digital identity op de markt.

“De adoptie van digitale identiteiten in Nederland en België is indrukwekkend, en we zijn verheugd dat we onze activiteiten in deze regio verder uitbreiden”, zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. “Door de krachten te bundelen met Connectis breiden we niet alleen ons bereik en aantal klanten uit, maar we creëren ook het sterkste platform voor digitale identiteiten in Europa. We kijken uit naar de samenwerking en het leveren van een nóg krachtiger portfolio voor digitale identiteit aan zowel bestaande als nieuwe klanten.”

“Het is de tijd voor Connectis om een volgende stap te zetten richting een prominente rol in de Europese markt”, zegt Jeroen de Bruijn, voorheen CEO van Connectis, en Managing Director van de nieuwe Benelux-organisatie. “Door samen te gaan met Signicat hebben we de expertise, de omvang en de vaardigheden in huis om de marktleider in Europa te zijn. We kijken er naar uit om gezamenlijk onze klanten een marktleidende oplossing te bieden en innovatie verder te bevorderen.”

“Nordic Capital nam Signicat een jaar geleden over met de ambitie om haar internationale uitbreiding te ondersteunen en te versnellen, en haar positie als leidend platform voor digitale identiteiten te bevorderen. Deze acquisitie is een belangrijke stap om nog betere oplossingen op de markt te brengen voor digitale identiteiten. Nordic Capital ondersteunt de verdere groei van Signicat in Europe met enthousiasme”, zegt Fredrik Näslund, Partner bij Nordic Capital Advisors.

SIDN en Stichting 2050, de voormalige aandeelhouders van Connectis, hebben geïnvesteerd in de nieuwe gezamenlijke organisatie en bekrachtigen hiermee hun vertrouwen in de toekomst van Signicat. De aandeelhouders van Connectis werden geadviseerd door KPMG Corporate Finance (M & A Advisory) en HvG Law (Legal). De aandeelhouders van Signicat werden geadviseerd door PwC (FDD & Strategy), Van Doorne (Legal) en Wikborg Rein (Legal).

Over Connectis

Connectis is opgericht in 2008 en gebaseerd in Rotterdam, met een kantoor in Boekarest, Roemenië. In totaal zijn 52 medewerkers werkzaam voor Connectis. Meer dan 14 miljoen klanten gebruiken de software en eHerkenningsmiddelen. 70 procent van alle transacties binnen eHerkenning voor identificatie en autorisatie wordt uitgevoerd in de infrastructuur van Connectis. Connectis geeft klanten de mogelijkheid in te loggen op online diensten met DigiD, eHerkenning, Facebook, Google, eIDAS, iDIN en vele andere methodes voor het vaststellen van digitale identiteiten.

Over Signicat

Signicat is een baanbrekende, pan-Europees digital identity service provider, met een ongeëvenaarde staat van dienst in 's werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide portfolio van identiteitsverificatie- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal toegankelijk via één integratiepunt. Het platform ondersteunt de volledige digitale klantreis, van herkenning en onboarding, via login en consent, tot het vastleggen van zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan. Signicat is opgericht in 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in Trondheim, Noorwegen.

 

Neem contact op

Wilt u in gesprek met ons over wat wij doen, of heeft u aanvullende informatie nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.