Technical Support Specialist, Finland

Oletko kiinnostunut työskentelemään monipuolisten digitaalisten palveluiden parissa kansainvälisesti toimivassa yrityksessä? Haluatko olla mukana rakentamassa menestyvää kasvuyritystä? Olemme laajentamassa Suomen palveluliiketoimintojamme ja haemme yritysasiakkaidemme tekniseen tukeen teknistä asiantuntijaa kasvamaan kanssamme.
Etsimme tiimiimme vastavalmistunutta tai jo työuransa aloittanutta IT-osaajaa. Haemme tulevaisuuden kykyä, ei välttämättä valmista pakettia, sillä koulutamme sinut tehtävään. Toivomme, että sinulla on opiskelusi, harrastuksen tai aiemman työsi pohjalta jo aiempaa kokemusta teknisestä ongelmanratkonnasta ja/tai teknisestä asiakaspalvelusta. Toimistomme sijaitsee Quartetto Business Parkissa Espoon Leppävaarassa. Tehtävä on vakituinen ja kokoaikainen – tilaisuutesi pitkäaikaiseen työpaikkaan mahtavassa porukassa on nyt!

Technical Support Specialistina pääset tukemaan yritysasiakkaitamme Signicat-palveluratkaisujen käyttöönotossa ja ongelmatilanteissa. Tehtävänäsi on avustaa asiakkaidemme yhteyshenkilöitä, kuten ohjelmistokehittäjiä ja muita teknisiä osaajia mm. palveluratkaisujemme integraatioihin liittyvissä asioissa. Työsi tulee koostumaan sekä asiakkaidemme teknisten ongelmien ratkaisemisesta, että Signicatin Suomen myyntitiimin tukitehtävistä. Tulet toimimaan yhteyshenkilönä Signicatin kansainvälisen Operations -osaston, Suomen myyntitiimin, sekä asiakkaiden teknisten- ja liiketoimintatiimien välillä.

Tehtävässä menestyminen edellyttää:

Soveltuvaa IT-alan korkeakoulututkintoa
Intohimoa teknistä ongelmanratkontaa ja asiakaspalvelutyötä kohtaan
Erinomaisia vuorovaikutus- ja kommunikointitaitoja suomeksi ja englanniksi, muu kielitaito on eduksesi
Kykyä hahmottaa, kuvata ja kehittää prosesseja, sekä toimintatapoja palvelun kehittämiseksi
Energistä ja vastuullista asennetta
Toivomme sinulta:

Tuntemusta ITIL-prosesseista tai ISO 27001 -standardista
Aiempaa kokemusta teknisestä ongelmanratkonnasta tai teknisestä asiakaspalvelusta
Kokemusta ohjelmoinnista (front- ja/tai back-end)
Tehtävä edellyttää valmiutta matkustaa satunnaisesti pääkonttoriimme Norjan Trondheimiin. Tulet raportoimaan työstäsi suoraan Signicatin operatiivisen toiminnan johtajalle.

Tule työyhteisömme jäseneksi:

Olemme aktiivinen ja energinen porukka, joka suhtautuu työntekoon intohimoisella ja iloisella asenteella. Arvostamme toisiamme tittelistä riippumatta, ja rekrytoimme joukkoomme ainoastaan henkilöitä, jotka suhtautuvat työntekoon kanssamme samalla asenteella. Pyrimme jatkuvasti sitouttamaan työntekijöitämme tarjoamalla mahdollisuuksia kouluttautua ja kehittyä kannustavassa työympäristössä. Panostamme henkilöstömme hyvinvointiin, sillä tiimimme on menestyksemme rakentamisessa tärkein resurssimme.

Kiinnostuitko?

Toteutamme rekrytoinnin yhdessä Barona IT:n kanssa, ja haluaisimme kuulla sinusta mahdollisimman pian! Voit jättää hakemuksesi helposti muutamalla klikkauksella. Lisätietoja tehtävästä voit kysyä:

Barona IT:n HR-konsultti Mikael Korvelta 040 7405 135 tai mikael.korpi@barona.fi.

Ota yhteyttä tähän

Posted in careers.